't Materke ligt midden in de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen, even buiten het dorpje Mater.

De fervente fietsers

Tast u graag de grenzen van uw kunnen af? 't Materke is een uitstekende uitvalsbasis om de hellingen van de Ronde van Vlaanderen te verkennen. De Molenberg, de Wolvenberg, de Taaienberg, de Koppenberg, ... ze liggen vlakbij op u te wachten.

 

Maar u kan het ook iets rustiger aan doen. In de omgeving van 't Materke vindt u tal van bewegwijzerde fietsroutes die een stuk makkelijker verteerbaar zijn dan de hellingen van de Ronde van Vlaanderen.

Voor stevige wandelingen

En uiteraard zijn de Vlaamse Ardennen ook een schitterende omgeving voor wandelaars. Langs een van de vele wandelpaden geniet u pas echt van de rust en de schoonheid van het landschap.

 

Verschillende fiets- en wandelroutes passeren vlakbij 't Materke. Alle informatie over deze routes ligt ter beschikking in onze gastenkamers.

 

Ook de kaarten van het fiets- en wandelnetwerk van de Vlaamse Ardennen zijn bij ons verkrijgbaar. Zo stippelt u met behulp van de welbekende knooppunten zelf uw eigen fiets- of wandelroute uit!

Kunst en cultuur opsnuiven

Als u van kunst en cultuur houdt, is het nabijgelegen Oudenaarde een absolute aanrader. U kan er een historische stadswandeling maken, het prachtige laatgotische stadhuis bewonderen, een bezoek brengen aan het tapijtenmuseum of het centrum Ronde van Vlaanderen.

 

In het provinciaal archeologisch museum van Velzeke en Ename maakt u kennis met de rijke geschiedenis van de Vlaamse Ardennen en de leefwijze van onze verre voorouders.

 

Wij geven u uiteraard ook graag informatie over lopende tentoonstellingen, beurzen, concerten en evenementen die plaatsvinden tijdens uw verblijf in 't Materke.

‘t Materke werd geïnspecteerd en erkend door Toerisme Vlaanderen.